Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

iwiw vélemény

2006.02.06. 12:01 fotofabrik

nagyon ötletes, és hasznos találmány ez az iwiw, komolyan. gyakorlatilag ilyen örökismerős-messenger, ahol mindig megtalálok mindenkit, akivel valaha kapcsolatban álltam, és ilyesmivel még nem találkoztam.

amit nem lehet befolyásolni, és rossz: hogy ha valaki egyáltalán nem netezik, nem fog a kedvemért iwiw-ezni, de ez elmondható lenne akár egy fórumról, vagy bármiről is, de ez sajnos egy olyan gyenge pontja az egésznek, ami picit felborítja a fentieket, miszerint én bármikor el tudom érni az ismerőseimet. ha lehetne, kötelezővé tenném, így ez a probléma megszűnne :)

nehéz eldönteni, ki ismerős, és ki nem az. ez azt hiszem, örök probléma fog maradni, és szintén kiküszöbölhetetlen, a végén marad az üzengetés, és kiderül, hogy mi újság..

sajnos igen bugos a rendszer, és mivel rettentő módon lusta vagyok átbogarászni az ottani listát, itt rögzítem az észrevételeimet.

a 'Kit ismerhetek? (ajánló)' lista jelenleg tartalmazza az ismerőseimet is, ezzel felesleges forgalmat generál, plusz én már amúgy is tudom, hogy az ismerősöm, sőt ő is tudja :)

vélhetően nem ugyanaz a kód fut minden oldalon, ez rögtön látszik, amint mondjuk rányitok valakire, ha több képe is van fenn, látom, hogy 'Képek (x db)', amint ugyanezen illető ismerőseire kattintok, már csak a 'Képek' felirat díszeleg ugyanott. ez nem igazán bug, inkább csak a kód nincs kellően kordában tartva. ide tartozik, hogy az esetenként 5megapixeles, óriási képeket már a feltöltés után automatikusan átméretezném, hiszen talán nem ez a legfontosabb funkció, és nem is igazán jó dolog 2-2,5 megás képeket töltögetni -szinte- feleslegesen.

sűrűn előfordul, hogy az üzenetek közt nem látszik a rendszerüzenetek száma, és tapasztaltam olyat is, hogy a törölt üzenetek pár percen belül újra ugyanott voltak, ahol már nem kellett volna lenniük.

amikor az imént a profilomban eme blog címét próbáltam lementeni, harmadszorra tudtam rögzíteni a változást, http:// és lezáró / nélkül.

az iskolában keresés szinte teljességgel használhatatlan, ez persze valahol logikus is, hiszen az iskoláknak sokszor kísértetiesen hasonlít a nevük :)

a részletes keresésnél igen zavaró az oldalak újratöltése (ami szintén felesleges), hiszen az esetek 100%-ban magyarországon, azon belül is vagy makón, vagy szegeden keresek, de hogy ezt mindig el kelljen magyaráznom, az valahogy illogikus.

rengeteg időt, erőforrást tudna megspórolni a rendszer, ha webkettesebb lenne, azaz a mostaninál (valószínűleg ~0) lényegesen több ajax megoldás kerülne bele. hosszasan tudnám sorolni azokat a kattintásokat/oldalújratöltéseket, amelyeknél ez felettébb hasznos lenne, de csak néhány példa: ismerősnek jelölés, csoportok megadása, üzeneteknél szinte minden, profil módosítgatása, de talán a listák generálása is megoldható lenne így.

mindez legkevésbé sem szemrehányás akar lenni, hiszen az jól látszik, hogy a rendszeren folyamatosan dolgoznak, és ahol fát vágnak, ott... :)

2 komment

Címkék: web2.0 iwiw vélemény ajax

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr164136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fotofabrik 2006.02.06. 12:25:22

valami komolyan összecsuklott, valaki egyszerre ismerős és egyszerre függő kapcsolat. így az ismerőseim közt piros kockában pihen, egy piros, 'ismerős' felirat társaságában. fura.

mijafaszom · http://webentes.hu 2008.05.07. 11:08:12

már magyaroszág az iviv : reklam tulterhrltseg, reklam faszt njekik
süti beállítások módosítása