Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

leporolt hozzáférés

2006.05.05. 09:40 fotofabrik

némi erőlködés után sikerült eltalálnom a blog/linkteres akkountom jelszavát, gondoltam gőrcső alá veszem az első belépésem óta történt fejlesztéseket, változásokat. nem áll szándékomban fikázni, ha mégis úgy tűnne, én kérek elnézést!

a blogter túl sokat nem változott, a tetszetős, ám helyenként kissé kusza felületen kívül iszonyatos fejlesztéseknek nyoma sincs. az általam már korábban is feszegetett rémronda URL-struktúrán túl nagyon zavaró a rendszer sebessége lassúsága. ennek biztos megvannak az okai, de akárhogy is: a net, egy lap többek közt a sebességről szól. lehet akármilyen számomra releváns tartalom a google által első helyen dobott lapon, ha egyszer nincs türelmem kivárni annak be/letöltődését. jó, természetesen a blogter még nem tart itt, hiszen

alig találni érdekfeszítő olvasmányokat

nyomkodom a bloggerre hajazó felső sávban található "következő blog" gombocskát, és egyszerűen nem találok olvasnivalót. (így nehezen lesz ennél lassabb a rendszer) furcsa ez azért, mert az induláskor önmagát az (online) sajtótermékek kiegészítőjeként, mondhatni konkurenciájaként pozicionáló blogter a minőségi tartalmakat hangsúlyozta, szerintük igenis életképes, -mi több, üzletileg jövedelmező- lehet a termékük, ám azt figyelmen kívül hagyták (vagy nem), hogy ehhez kellenek azok a bizonyos minőségi tartalmak (mt) is.

kissé belterjesnek tűnik

az egész blogter rendszer, ami persze nem azt jelenti, hogy egy ember napi 28 órában gépelné a bejegyzéseket különböző nickeken, de az nyilvánvaló, hogy a mt-k jelentős része néhány blogger, celebritás billentyűzetéből ered. nem térnék ki különösebben a szponzorblogokra, ezek olyanok, amilyenek. kissé erőltetettek, erőtlenek. erős kivétel ez alól sesék világpolgár blogja, mely rendkívül élvezetes tud lenni - már akinek van felesleges pénze utazni.

visszatérve a silány ovasmányokra, mindenki maga is kipróbálhatja, ha a blograndomizátor segítségével kattogtat a blogokon, egyszerűen a blogter tele van idle felhasználókkal (mint én is), akik megírták a maguk kis egyszeri bejegyzésüket, majd szépen tovább is álltak, szarnak az egészbe. a legkevesebb, hogy ezeket kivenném a jelenleg (vélhetően) teljesen random rendszerből, de legalábbis valami egyszerű feltétellel szűrném a véletlenül felbukkanó blogok megjelenését, hiszen ennél rosszabb reklámja nem is lehetne a blogternek.

update: a manuális szelekció is jól mutatja a belterjességet, doransky Díjnyertes plakátok bejegyzésére éppen csak 3 link mutat a Blogszemle rovatban, az egyik így néz ki: doransky szerint (doransky ajánlására) lol.

kipróbáltam a linktert is, az előző bejegyzést publikáltam, ennek hatásait figyelemmel kísérem, kíváncsi vagyok az ottani aktivitásra, bár az már a főlapon is látszik, hogy egy-egy linket (a gazdáján kívül) maximum 10-en ha 'eltesznek'. az szintén egy érdekes és persze ezerszer felvetett kérdés, hogy vajon mennyire kedvez a blognak, ha a linkteren is lehet kommentelni a bejegyzést, vajon mennyit nem profitál emiatt a blogger - bár a kommentelési hajlandóság is igen csekély a linkteren.

update: az igen kellemetlen, hogy annak ellenére, hogy ugyanaz az akkount kell a linkter és a blogter használatához, a linkter nem léptet be, amikor már valid sessionnel bírok a blogteren.

szintén csak azt tudnám mondani, amit az iwiw-vel kapcsolatban. nem teljesen úgy működnek itthon a dolgok, mint a tengerentúlon. ennek ellenére hajrá bloggerek, hajrá blogszolgáltatók!

5 komment · 1 trackback

Címkék: blog vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr269200

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: frases de amor para mi novio tumblr cortas 2017.12.04. 07:01:47

does paul teutul jr go to church - 10mg ir adderall drug test

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doransky · http://www.doransky.hu 2006.05.05. 12:18:58

Miért is fikázol minket? Bántottak az oviban, vagy mi?

A blog sajátosságait próbálod a Blogter gyengeségeinek beállítani, holott ha kicsit mélyebbre ásnál a történetben látnád, minden blogszolgáltató ilyen - még ez is, ahol írsz -. Egész egyszerűen a blog ilyen.

A belterjesség, a blogok többségének érdektelensége, az elenyésző százalék aktív jelenléte.

Érdekes, hogy mindig az ilyen saját blogra nem futó, kis blogszolgáltatón lihegő arcoktól kapjuk meg a magunkét. Ez is valami törvény, ami nem úgy működik, mint kint?

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu/ 2006.05.06. 11:37:31

nem, kérlek. korábban ugyanez blog.fotofabrik.hu címen futott, tehát a domain jelen esetben teljesen lényegtelen, szerintem. vagy ezt értsem úgy, hogy aki nem saját blogot futtat, az csak egy primitív idióta lehet? nem akarom kiforgatni a szavaidat, de ezzel a blogter összes lakóját idiótáztad le, ám ez legyen a te gondod.

szerintem a postra nem (nem a postra) reagáltál, hanem egyszerűen a sértett "megszólított" szerepét vállaltad magadra. kár.

ha gondolod, szívesen elmondom a további észrevételeimet is - akár mailben is.

üdv:
fabrik

doransky 2006.05.06. 23:42:59

Nem - feltétlenül - primitív idióta és nem akarod kiforgatni, de megteszed. Amúgy meg vicces lenne, ha egy bejegyzésen lennék "sértett" megszólított. Azért odáig még nem.

Ha meg valaki pusztán néhány verbális gyomros kedvéért ír bejegyzést - Blogteres bloggerek nem nagyon szoktak, biztos félnek a megtorlástól -, az ne várjon korrekt reakciót. Nem lenne logikus.

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu/ 2006.05.07. 09:45:48

kár, hogy nem maradt más a tarsolyban, mint az egyszerű személyeskedés. azért odáig már igen.
csókolom

doransky 2006.05.07. 13:17:26

Úgy legyen. :)
süti beállítások módosítása