Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

blog.hu ez+az

2006.07.15. 11:36 fotofabrik

mivel anno bétatesztelés címszó alatt kerülhettem be oly hamar a rendszerbe, ezért igyekszem ezen feladatomnak is adózni. kíváncsi lennék, a többi lakó miként vélekedik ezekről, meg egyébként is, több szem többet lát, kinek mi a véleménye?

felület

  • némileg kellemetlen (na nem mintha skizofréniában szenvednék), amint a Profil menüre kattintva eltűnik, hogy ki is vagyok én valójában (fotofabrik.blog.hu) és ez csak akkor változik meg, ha a szerkesztőfelületre visszalépek.
  • a css szerkeszthetősége nagyon finom dolog, ám a szerkesztődobozok kényelmesen elférnének egy nem feltétlenül görgethető oldalon, ahol fülek segítségével válthatnánk az egyes főbb szekciók között. a mentés történhetne a háttérben, bár ez nem tartozik a főbb szempontok közé.
  • a képfeltöltés legegyszerűbben három firefox-tab segítségével történik, az egyikben a bejegyzésszerkesztő fekszik (itt tudom elérni a képbeszúrásnál a feltöltést), a másikban a css-szerkesztő, a harmadikban pedig ellenőrzöm az eredményt. ez igen kellemetlen, el tudnék képzelni a css-editor környékén egy erre alkalmas dobozt.

működés

  • a képfeltöltéshez kapcsolódik az a nem elhanyagolható probléma, hogy nem tudod törölni, amit egyszer feltettél, azonos néven feltöltött képek esetén képneve(1).jpg lesz az eredmény, ami egyrészt használhatatlan, másrészt nem túl elegáns. szintén megoldás lehetne egy globális fliekezelő, alapvető (törlés, átnevezés) funkciókkal. mivel a bloggerek 0-10-es skálán vannak beszabályozva, ez akár függhetne az adott blogger besorolásától is.
  • nem nyilvánvaló a blogroll működése, nem ismerni a szelekció/rotáció működését, ami lehet, hogy hadititok, bár talán hasznos lehetne a felhasználók szempontjából ennek ismerete.
  • css mentése után a rendszer visszadob a Sablonok menübe, teljességgel érthetetlen, és időrabló módon, kényelmetlen.
  • update: a képek beillesztése, (középre) pozicionálása, azok alá írás egyszerűen katasztrofálisan működik, az eredmény megtekinthető itt, a fapados megoldás pedig a forrásban. :(

add-on

  • csak üdvözölni tudom a fejlesztések között az oldaldobozok finomhangolhatóságát, viszont továbbra sem működik a Google Analytics, ami vélhetően abból adódik, hogy a forrásban rossz helyen szerepel a kód (ez csak feltételezés), mivel a kód mindenki esetében ugyanaz (csak a userid változik), ez a személyes adatoknál megadható lenne, ha pedig ki van töltve, a rendszer automatikusan beszúrhatja a forrás helyes részébe. (igen, tudom, lesz saját stat is)
  • fincsi lenne egy del.icio.us, technorati, stb. ajánló a postok alján, ezt szintén úgy képzelem, hogy a profilban lehetne kiválasztani, egyáltalán szeretnék-e ilyet, illetve mely gyűjtőket szeretném listázni.
  • és hozzáadott finomságok tömkelege, amennyiben ezt a szolgáltatás egyáltalán szeretné támogatni, hiszen akár a felhasználók bizonyos része talán önmaga is fejlesztene bizonyos kütyüket bizonyos paraméterek ismeretében.
  • update: tagek globális törlése, módosítása innen az alvégről nem tűnik egetrengető feladatnak, ám időnként hasznos kis eszköz lenne
nos, így hirtelen ennyi, ami eszembe jutott. többség?

7 komment · 2 trackback

Címkék: blog béta vélemény tipp

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr7111480

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: falando de 2018.05.16. 05:58:26

HTML listák - Webes szabványok

Trackback: what is the price of gold today 2017.10.22. 13:58:59

Vele temessetek! Old Pascas 40% - Aperitif

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2006.07.15. 12:50:50

Nálam tökéletesen megy az Analytics, de azért engem is érdekel majd az új stat.
Én egyébként nagyon elégedett vagyok, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy más blogszolgáltatókhoz képest mit tudunk itt megtenni.
Pár dolgot még nem értek, pl. a blogajánlót. Miért csak 2-3 blogot ajánlgat?
No mindegy, ezeket úgyis megtudom előbb utóbb (éles rajt?) és amúgy is megvagyok nélkülük.

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu 2006.07.15. 12:54:44

a blogrollt éppen ezért kérdeztem, megesik, hogy a bajkonuron legfelül három onlinemarketing reklám szerepel, de az imént előfordult, hogy szintén az onlinemarketingen két onlinemarketing reklám jelent meg oldalt. (ezt azért javítanám)

vélhetően nagyobb súllyal esik latba ez a blog, mint a többi, a jelentőségét nem vitatva érdekelne a rendszer működése.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2006.07.15. 13:12:06

Ez most azt jelenti, hogy valami minimális arányban megjelenik mindegyik blog a blogrollban?

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu 2006.07.15. 13:33:20

erre a jó öreg sztahanov tudna válaszolni, én csak feltételezem, hogy mindenki megjelenik, és mondjuk ha a postok számát vesszük alapul, logikusnak tűnhet az onlinemarketing többsége. ettől függetlenül egyszerre 3 reklám feleslegesnek tűnik.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2006.07.15. 18:05:48

Majd válaszolok hosszabban, most csak annyit szeretnék, hogy ha nekem jól működik a képek pozícionálása, akkor valamit nagyon elb*szok? :-)

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2006.07.15. 18:31:24

Az onlinemarketing túlsúlya valóban a több bejegyzés miatt van, az ajánlókban nem jelenik meg rögtön minden blog, de ha egy ideje megy, akkor bekerül.

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu 2006.07.16. 06:55:55

hm.. akkor viszont én b@szok el valamit nagyon, mert -már erről korábban beszéltünk is- a középre igazítást csak igen erőszakosan tudtam elérni. na majd még nyomkodom, hátha rájövök. :)
köszi!
(többivel kapcsolatban is ejtesz majd pár szót?)
süti beállítások módosítása