Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

Sony GPS-CS1

2006.08.03. 15:43 fotofabrik

ha így lenne ötösöm a lottón, akár meg is vehetném a készüléket, ugyanis szinte azonos elképzeléseim voltak a sony mérnökeivel. jelesül, már régóta foglalkoztatott a kérdés: a fényképezőgépek miért nem rögzítik az EXIF-adatok között a kép készítésének helyét egy, a gépbe épített GPS segítségével. vélhetően az első ilyen fényképezőgép a Sony valamely tükörreflexese lesz, hiszen a GPS-CS1 arra szolgál, hogy fényképezés közben mentsük koordinátáinkat, majd a képek feldolgozásakor, azt párosítsuk a képekkel. (természetesen az eljárás jelenleg is csak Sony típusú eszközökkel működik.) mindenesetre utazó fotósoknak nagyon hasznos eszköz lehet, várom a gépbe épített változatot - a Canonnál. :)

Szólj hozzá!

Címkék: fotó tipp felszerelés gps

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr8412009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása