Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

Re: Google-rivális keresőt fejleszt a Wikipedia alapítója

2006.12.24. 09:47 fotofabrik

mivel webisztánban éppen alszanak és a kommentezés manuálisan(?) kerül elbírálásra, ezért önkomment következik. már többen, többször szembesítettek Google-fétisemmel, ami végülis nem zavar, jobban zavarna, ha mondjuk az apple-vel kapcsolatban sütnék rám ezt a bélyeget. ettől függetlenül igyekszem elfogultság nélkül összegezni, miért butaság bárkinek is kijelentenie: "Google-killer keresőt fejlesztek".

- a Wikipedia rendszere (bár regisztrálva sem vagyok, lehet súlyos köveket dobálni ide, a blogomhoz, hogy akkor miért alkotok róla véleményt) több sebből vérzik, köszönhetően az ultrademokrata, vagy épp az ultrahierarhicisztikus felépítésének. sokszor találkoztunk már törölt, majd visszaírt; innen-onnan összeollózott, pontatlan; vagy egyszerűen csak flame-et szító szócikkekkel.

- az Amazon hirtelen egész jó partnernek tűnhet, hihetetlen -kereséssel kapcsolatos- tapasztalatai (adatbázisai) lehetnek, ami szinte szükségszerű egy ilyen fejlesztésnél, ám ne felejtsük: ez a cég is pénzből él, a keresések eredményei szükségképpen nagy valószínűleg nem az ebay-re fognak mutatni, sokkal inkább egy Amazon-házikeresőt vizionálok. :) (nyilvánvalóan nem erről van szó, de mégis.)

- a Digg megmutatta, hogyan nem működik a közösségi szelekció, sorra derül ki, hogy bizony egy-egy elhelyezett link igenis súlyos dollárezreket kóstál. tehát ha a pagerankról (nem egészen egzaktul) azt állítja valaki, hogy manipulálható, nem lát az orránál tovább, ha úgy gondolja: az emberek nem azok. nem tudom elképzelni, hogy csupa erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező elsőéves egyetemista önszorgalomból linkeket fog szelektálni az amazon, vagy épp Jimmy Wales két négy szép szeméért. ahol pedig pénz van...

- termékeket a froogle-on keresünk, ezzel együtt igen, a Google rengeteg spam-et hoz mostanság a találatok közt, a néhai 'remove from results' opció nekem is hiányzik.

update: persze kiderült, hogy az egész nem igaz. ennyit erről.

2 komment

Címkék: google vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr7524168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hírbehozó · https://webisztan.blog.hu/ 2006.12.24. 12:04:23

Na, most ébredtünk. Végre egy tudatos olvasó/blogger! ha nem nem megy be a komment, postot ír és trackbackkel. :)

hírbehozó · https://webisztan.blog.hu/ 2006.12.24. 12:07:26

jut eszembe. ha be voltatok lépve kommentezés közben, akkor elvileg azonnal meg kellett volna jelennie. csak a nem regisztráltaknak van előzetes moderáció. na mindegy.
süti beállítások módosítása