Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

kéretlen kampány

2006.04.05. 07:39 fotofabrik

megtiltottam magamnak, hogy a kampány bármely (legyen az akármilyen primitív és nevetséges) mozzanatáról akár csak egy betűt is rögzítsek itt. no nem mintha a blogon kívül olyan húdeintenzív politikai életet élnék. most mégis fel kell emeljem dörgedelmes hangom az olyan jellegű atrocitások ellen, mint amely ma reggel ért. nevezetesen, nem elég, hogy telefonon (mobilon, vezetékesen egyaránt) zaklatnak (azt sem értem, ezt milyen alapon, mert ha van levélszemét, hát akkor igenis van telefonszemét is), de hogy az internet is a politika játszótere legyen, az már egy kicsit sok. az internet azé, aki megműveli! mit tett le x és y párt az internet asztalára, hogy a postafiókomban garázdálkodjanak? semmit.

kiborulásom tárgyát ez a levélszemét képezi, melyből természetesen kifinomult html-tudásomat segítségül hívva kitöröltem az eredeti linket, nehogymár még én szolgáltassak ennek a díszes társaságnak látogatókat. hát tessék:
Tisztelt Cim,


Egy ismerose, baratja szeretne Ont meghivni a spammervagyok.info oldalra.

Az oldal megtekintesehez kattintson az alabbi linkre:

http://www.spammervagyok.info
az e-mail egyébiránt noreply@spammervagyok.info volt, jelezve, hogy ha kételyeim lennének, hát ne legyenek, ők ugyan semmiféle panaszt nem fogadnak ezen címen. a honlap címe egyébként teljesen semmitmondó, így bátran klattyantottam a linkre. igen, a fent nevezett oldalon valóban található egy 'hívja meg ismerősét' című beviteli mező, amely a submit előtt csakis az én e-mail címemet tartalmazta, ugyanis sem a 'meghívandó személy neve', sem az 'Ön neve' mező nem létezik.

úgy gondolom, ha már spamelünk, tegyük azt kulturáltan, adjuk meg a lehetőséget a parasztnak, hogy legalább azt sejthesse, melyik rosszakarója volt képes erre a galádságra.

jelezném az oldal üzemeltetőinek, hogy 2006-ban már elég szofisztikált technológiák állnak rendelkezésre egy akár ékezetes(!) e-mail küldésére, sőt, a Gmail beépített helyesírásellenőrzője egy szemvillanás alatt kiszúrta a Cim hibás mivoltát.

az ominózus párt a parlamenten kívülről követhette figyelemmel a spam elleni törvények megszületését, feltételezem, ezért kerülte el figyelmüket, hogy ilyet magyarországon nem csinálunk. mindenesetre rövid kutakodás után gyorsan rájöttem, hogy mindez nem új, maximum a legutóbbi kampányban nem volt olyan értékes a szavazatom (muhaha), mint most.

több karaktert nem ér (ennyit sem ért) az egész, de tiszteletteljesen megkérném az összes politikai tömörülést, hogy nem igénylek sem telefonon, sem e-mailben semmiféle megkeresést, hiszen belőlem ez a fajta direkt marketing éppen a kívánttal ellenkező hatást vált ki. köszönöm.

update - másnap 7:52
ha eddig kétségeim lettek volna ezen levél kéretlensége kapcsán, mára eloszlottak. egy alibi e-mail címemre (értsd: senki nem tudhatja, ki és miért van mögötte, így nehezen küldhette valaki NEKEM) is érkezett ebből a szemétből.

most már 100%-os biztonsággal kijelenthetem: a centrum párt igenis kéretlen leveleket küldözget ismeretleneknek.

más.
tegnap Dórit az utcán találták be fiatal baloldalisták, (nagyjából ismerősök, wiw-en legalábbis) és mivel tudták(!), hogy elsőválasztó, némi csokoládé, a bebetonozódott polgármesterünk fényképének kíséretében elmagyarázták neki, hogy miért jó, ha az mszp-re szavaz. Dóri kivételesen türelmes volt, én egy másodpercet nem adtam volna nekik. az én időmet ne rabolják, rólam ne tudják, hogy hanyadik választó vagyok, és köszönöm, nem kérek a piros csokiból. se.

minden idők leggusztustalanabb kampánya ez.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: spam kampány vélemény jog

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr688303

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása