Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

úttörőnek lenni nem jó

2006.08.13. 15:50 fotofabrik

már megint olyanról beszélek, amit nem is tapasztaltam, hiszen az első generáció vagyok, akinek már nem került a nyakára a piros nyakkendő. szerencsére nem is erről akarok írni.

van ugye Tóth Benedek fejlesztése. tapsi-tapsi, mindenki boldog. ezzel eddig semmi baj, én is boldog vagyok. Doransky Úrhoz, öö Úrban (appicsába) Úrnál nem is szándékoztam reagálni, mert ugye mi jó barátok vagyunk, ám beleolvastam a Konrád-féle blog ide vonatkozó kommentjeibe, és lám: korántsem olyan felhőtlen az öröm, mint azt a web2 szent gráljának hordozói hinni vélik. hogy, hogy nem, már odáig vetemednek, hogy üzleti modellt gondolnak az egyszerű script mögé, de legalábbis úgy tűnik, az AdSense futtatása célszerű lenne - ezeket a hallucinációkat viszont a kommentezők próbálják jó clear guide módjára csillapítani.

itt kezdődik a baj. mert ugye az innováció, az úttörés az nem csupán dicsfénnyel jár, sőt. az egy igenis makacs valami. mert hát hiába gondolnám én úgy, hogy holnaptól kezdve egy hét hatnapos, igen sok vér és veríték kellene ahhoz, hogy én ezt bárkivel elhitessem. az van, hogy a webkettőt (de most tényleg: találkozott már vele valaki?) a mai napig az egekbe emelő bloggerek nem számoltak azzal, hogy nem mindenki fogja osztani földtől elrugaszkodott véleményeiket, üzleti modellekről alkotott tévhiteiket, és ez fáj.

igen, a webkettes szőlő az savanyú. nagyon.

13 komment

Címkék: web2.0 iwiw vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr8812327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2006.08.13. 16:11:24

Egyébként még most sem értem, hogy az-e a baj, hogy a szolgáltatásra azt írtam, web2-es, vagy az, hogy szerintem ebből lehet pénzt (is) csinálni, illetve része lehet olyan projektnek, aminek a vége pénzkeresés?
Vagy mindkettő?

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu/ 2006.08.13. 18:32:32

allrájt, maszter!
mind a kettő. de egyébként nem baj, mindenki azzal szórakoztatja magát, amivel jólesik. ti azzal, hogy mindenre web2 matricákat ragasztgattok, én azzal, hogy elkezdem azokat kapirgálni. lejön, ami lejön... :)

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2006.08.14. 02:20:06

Nekem a web2 egy dolgot jelent: olyan valami, ami belefér a közösségi szolgáltatás kalapba. Nem kell nekem, hogy újdonság legyen, vagy több száz órás fejlesztés legyen mögötte. Meg nem kell sem AJAX, sem más tisztítószer vagy fociklub.
És igen, a web2 egy cimke, ami viszint nagyon jó arra, hogy kicsit átgondoljuk, pontosabban újragondoljuk a webet. Mert ugye ez egy más oldalú megközelítés mindössze.
A pénz más dolog. De ezt bővebben most nem akarom kifejteni.

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu 2006.08.14. 11:16:13

a közösségi szolgáltatás nem szükségszerûen "A" web2, persze ez csak megítélés kérdése, nem fogok szavakon lovagolni.

a web újragondolása pedig egy folyamat, ami a kezdetek óta tart, és vélhetôen ezután is tartani fog. persze nem akarom elôvenni a "na honnantól datálódik a web2, mint olyan?" lemezt, teljesen felesleges lenne.

továbbra sem hajlandó a gyomrom bevenni ezt a humbukot, bocsánatot kérek.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2006.08.14. 12:47:48

Nem is kell, hogy bevedd. Másrészt viszont sok dolog miatt mégis érdemes így megközelíteni a webet: van egy olyan új világ itt, ami más, mint ami volt 5 éve.

Miért? Mondok egy - nem kizárólagos - érvet. Amikor a net még kevésbé volt fejlett, hazai viszonyltban úgy 5-6 éve, sokan kipróbálták, de nem tudtak vele mit kezdeni. Ezért hagyták a fenébe, és azóta is csak fanyalognak. Nekik a Web2 kifejezés jelentheti azt, hogy ez a net már nem az a net. Így talán mégis visszatérnek és végre használják is.

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu 2006.08.15. 09:35:05

és újabb 5 év múlva együtt nevetünk jót azon, ami most van :)

nem igazán tudok ôszintén sem egyetérteni, sem vitába szállni a hazai nettôl elfordulók kérdésében. ez a megközelítés nekem igen furcsa, komolyan mondom, érdekes lenne errôl adatokat látni (sajnos szerintem szinte kizárt, hogy létezne ilyen), ugyanakkor kíváncsi lennék, szerinted mégis kikbôl állhat ez a csoport, és mégis, mely web2 szolgáltatásokat vették használatba oly lendülettel?

idôsebb korosztály? nem hinném, hogy 1-2 elvetemült pedofilt leszámítva ôk lennének mondjuk a MySpace vagy épp a YouTube felhasználó táborának gerince. itthon? itthon nem tudom, mit mondanék web2-nek.

a lehetô legkomolyabban kíváncsi lennék további véleményedre, mert maga a felvetés igen érdekes.

doransky · http://doransky.hu 2006.08.15. 17:25:26

Fabrik: nem vagyunk jóban, de egy kicsit azért beszólok. vannak emberek, akik web kettes szolgáltatásnak gondolják a hálózat építő oldalakat, ha valaki ezen a területen csinál valamit, ami új szemléletű, vagyis hogy kiveszem a szaromat abból a rendszerből, amelyikből akarom és átrakom egy olyan rendszerbe, amilyenbe szeretném, azt én a web kettőhöz párosítom, mert mások ebből fogják tudni, hogy miről van szó. Tim O'Reilly mondta, hogy alapvetően szemléletről van szó, a zárt kertekhez hasonló szolgáltatások bukásáról, meg ilyesmi. Nem arról, hogy szkript. A webet is szkriptek mozgatják, ilyen erővel megkérdőjelezhetném azt is, hogy a web valami új lenne.

De nem baj,mert te is hozzájárulsz a történet azonosításához és az ívek formálásához azzal, hogy utálsz mindent, amire ez a plecsni van húzva és utálsz mindenkit, aki foglalkozik a kérdéssel. Szóval így vagy úgy, a mi halmunkra hajtod a vizet.

Egyébként az iWiw-ből élsz, nem? A rendszert ajnározó didaktikus megnyilvánulásaidból erre következtetnék.

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu/ 2006.08.15. 17:48:49

csak ennyit emelnék ki: "a mi malmunkra"
éljen ismét a magas ló, köszönjük doransky :)

doransky · http://doransky.hu 2006.08.15. 22:29:35

Nincs mit. A "mi" itt most mindenkire vonatkozott, aki nem teszi keresztbe az ujjait, ha web kettőt hall. :)

Továbbra is érvényes, hogy te ilyen sznobság felé hajló minden újdonságot leszóló mentalitással próbálsz érvényesülni. Jó stratégia, mert kevesen vállalják, de hogy a web kettő elnémítása felé egyáltalán nem ez a járható út, az is biztos.

Ha mi vagyunk a web "katolikusai", akkor ti vagytok a "reformáció". Te is marhára hiszel, és mindenáron szeretnéd tudatni is a nagyvilággal, hogy mi az "igazság".

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu/ 2006.08.16. 06:13:13

ebben maximálisan egyetértünk. elnémítani kár lenne bármit is, sőt magam is használom/kihasználom a web2 nyújtotta előnyöket, támogatom, szeretem a web2-t, csupán -már az elejétől fogva- a hype része felett nem tudok napirendre térni.

kat-ref párhuzam: így kerek a világ, és ez így van jól :)

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2006.08.16. 13:33:48

Figyi, most te is web2-ről beszélsz. Neked mi a web2?

_alesi_ · http://www.alesi.hu/blog 2006.08.16. 15:51:54

Ha nekem azt mondja valaki, hogy macska, akkor egyértelműen vágom miről beszél és a mellettem ülő egyén is érteni fogja.
A webre szintén van definíció, viszont a web2 lényegére annyi meghatározást kaptam, ahányszor kérdeztem.

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu 2006.08.16. 15:59:39

Konrad: szokásomhoz híven kissé cinikusan nyilatkoztam az imént a web2-t illetően, és most, hogy erre a kérdésre szeretnék válaszolni, nem tudok. :) mijazaweb2? nekem a Google .

_alesi_: teljesen nagyon ugyanezt tudnám hozzátenni.
süti beállítások módosítása