Utolsó kommentek

Tagek

ajax (2) apple (2) béta (2) blog (8) brand (2) buta (4) celeb (2) domain (2) énblog (12) felszerelés (3) flickr (3) fotó (19) fotópályázat (2) google (8) hoax (2) im (2) internet (3) iwiw (12) jog (3) jövő (8) meló (2) nihil (3) os (2) összeesküvés-elmélet (3) pinup (2) remix (2) retro (3) retus (2) röhej (7) rss (2) seo (2) spam (3) statisztika (3) tipp (7) tv (6) vélemény (26) video (2) videómegosztók (2) web2.0 (7) zene (3)

Google Reader

most a plastikon

Nincs megjeleníthető elem

Kispad feed

Nincs megjeleníthető elem

Re: miért nem Apple?

2006.07.27. 11:17 fotofabrik

Bugsy reggelre komment helyett egy mail-lel lepett meg, és talán érdekes lehet mások számára is a mac kontra pc kérdésben. a levél:

Te utólag elolvastad, hogy mit írtál? Tudod én már csak büszkeségből sem írnék ilyeneket egy gépről és rendszerről, amit nem ismerek. Te most vagy irígy vagy, vagy hülye. Vagy esetleg felbaszták az agyad, és a Mac-en töltöd ki, de valami nem stimmel veled.

Például mi az, hogy de lefagy és pont. Meg, majd lesz úgyis vírus mac-re is. Ez olyan, mintha egy halálos beteget idegesítené, hogy hamarosan meg fog halni, és a még élőket elátkozza, meg halált kíván az ő fejükre is.
Ez amolyan óvodás viselkedés.

Igen, le lehet fagyasztani, de ez nem egy nagy szenzáció, ne örülj ennyire neki, bármit tönkre lehet tenni. Csak nem mindegy, hogy mi a cél. Ha úgy ülök le, hogy végzem a dolgom, és a gép stabil, akkor ok. Ha mindenáron ki akarom akasztani, akkor ki tudom akasztani, mert addig basztatom, míg meg nem unja. Ennyi. Ez van mac-nél. Namost a Windows bármikor bemondhatja az unalmast, nem kell azért leülnöm mellé, hogy lefagyasszam. És ez baromi nagy különbség! Drága? Miért? Vegyél használtat, ami pont olyan jó, mint az új, és pont azért, amiért szidtad. Mert nem nagyon nyúlkálhatsz bele, és így tovább bírja. Bővítés? Miért ne? Ramot ugyanúgy cserélhetsz. Meghajtót, winchit is. A többi maxra van beállítva, ha többet akarsz venned kell egy másikat, mert azt tovább már nem fokozhatod. Ez van PC-nél is. Az alaplapot előbb utóbb le kell cserélned, és az visz magával mindent, szóval ugyanott vagy.

Csak munkára, meg grafikára való? Ya! Amire egy mezei PC kevés, mint chips-ben a krumplibogár.

Ya, hogy te ügyifogyi játékokat akarsz futtatni rajta? Vegyél inteles mac-et, pakold föl a windows-t, és, bár a betöltés kb.:4-szer annyi időbe telik majd, de futtatás közben nem fog akadozni.

Ya, és még valami. Próbálj meg egy 800MHz-es (32 Vram) mezei PCgépen egy final cut pro szintű softot futtatni úgy, hogy mellette még 4 progi működik. Böngésző, zenelejátszó, stb...Nu. Apple bácsi nem fagy le. Lassú, aláírom, mert nem az ő kalibere, de nem fagy le!!!!! Pont. Ellenben próbáld ki ezt egy 800Mhz-es pentiumon v amd-n. Ha sikerül nem lefagyasztani 5 pecig, akkor nyugodtan írjál! Addig is gondolkodjál!
nem, nem olvastam el utólag, amit írtam, ez lehet hiba volt. de nem gondolom, hogy esetleg irígy lennék a mac-tulajokra, a korábbi postot nem efféle érzések ihlették. abban viszont lehet valami, hogy a mac-en töltöm ki valamiféle bosszúmat. igen, kissé idegesítő az a mac-es életérzés, amit jópáran próbálnak sugallni a tökéletes számítógépről. ilyen nincs.

igen, a használt mac vásárlása köztes út lehet, ha valaki nem akar túl sokat áldozni, de mégis szeretne a táborba tartozni. (én nem feltétlenül, nem mindenáron)

a 800mhz-es hasonlat kicsit erős, hiszen ilyesmiről szó sem volt, de mondjuk szívesen olvasnék hasonlóan erős, gyakorlati teszteket, ahol valóban bizonyított a mac.

ja, a 14 rugós migthy mouse most ment szét, ha valakinek (mert tudom, hogy mindenkinek) hasonló problémája lenne, ez az oldal remek segítség lehet. no komment.

2 komment · 1 trackback

Címkék: apple vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://fotofabrik.blog.hu/api/trackback/id/tr3911807

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cleaning jobs in chicago 2017.10.07. 06:36:50

Buy Romex - fezadecjohn on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szedlák Ádám · http://worldshots.hu 2006.07.29. 18:01:03

A félreértések elkerülése végett különítsük el a 'maces életérzés' és az 'tökéletes számítógép' szövegeket. Nagyon hasonlóak, gyakran együtt kerülnek elő, de nem azonosak. Maces életérzés az, amikor a géped (vas+oprendszer) megbízhatóan működik, nem kell vele bütykölni - hardveresen nem is lehet igazán, de ezt írtad is - ritkán frusztrál marhaságokkal. Bekapcsolod és lehet vele dolgozni.

A mac a tökéletes számítógép és aki még nem azon van az lúzer, na ez meg nyilván marhaság. Lehet biztonságos windows rendszert, kényelmes linux környezetet is választani, ezekért inkább az időddel fizetsz, a macért első körben pénzzel. A végén ugyanott vagyunk.

(Mighty: Vannak apple termékek, amiket nem szabad megvásárolni. Ez sajnos ilyen lett.)

fotofabrik · http://fotofabrik.blog.hu 2006.08.03. 14:59:28

örülök, hogy egyetértünk :)
süti beállítások módosítása